wegens de grote belangstelling na de uitzending van RTV OOST wordt onze mailbox overspoeld en zijn wij niet meer in de gelegenheid om alle mails persoonlijk te beantwoorden wij hopen op uw begrip daarvoor. Om toch zoveel mogelijk vragen te beantwoorden zullen wij hier een overzicht weergeven van de meest gestelde vragen.

 

* is dit systeem al te koop en wat zijn de kosten

helaas is het niet te koop, in ons huis draait de proefopstelling en deze moet nog doorontwikkeld worden tot een kant en klaar product. Wat de exacte kosten zullen worden is dus ook nog niet te zeggen. Mocht het er ooit van komen dan streven wij er wel naar om het voor een redelijke en betaalbare prijs op de markt te krijgen. Wij raden u dan ook aan om onze site in de gaten te blijven houden want mochten zich er ontwikkelingen voordoen dan zullen wij dit zeker hier vermelden

 

* veel vragen gaan over tekst en uitleg om het zelf te maken

helaas kunnen wij deze vragen niet beantwoorden omdat het namelijk wel iets meer inhoud dan alleen een paar boilers ophangen, Als het zo simpel was geweest dan hadden wij dit al lang bekend gemaakt en een ieder die het zou willen in de gelegenheid gesteld hebben om dit zelf te kunnen gaan maken.

Wij persoonlijk raden het dan ook ten zeerste af om zelf te gaan experimenteren als je niet genoeg kennis van zaken hebt. Dit omdat het ook gevaarlijk kan zijn als je niet goed begrijpt  waar je mee bezig bent. Per slot van rekening zit er niemand te wachten op een afgebrand huis wat achteraf niet verzekerd blijkt te zijn omdat het niet door een gecertificeerd bedrijf geïnstalleerd is.

Dit is voor ons ook de reden om geen advies te geven, niet omdat we niet willen maar, wel omdat we mensen ook willen beschermen tegen grote problemen.

 

* veel vragen gaan over advies hoe te handelen om hun huis van het gas te krijgen

Ook op deze vragen hebben wij de antwoorden niet wij hebben alleen ons eigen huis als voorbeeld. Wij zijn dan ook geen expertise bedrijf maar gewoon particulieren die hun eigen systeem ontwikkeld hebben. Voor advies en tips om energie zuiniger te leven of oplossingen om van het gas af te kunnen gaan raden wij deze mensen dan ook aan om zelf op onderzoek te gaan er is genoeg te vinden maar, wees wel alert en gebruik je gezonde verstand want er is ook genoeg te vinden waar je weinig tot niks aan hebt. En een ieder van ons kan zijn geld maar een keer uitgeven toch.